9 Eylül 2012 Pazar

Rus Salatası




   Malzemeler:
    3-4 Patates
    Bezelye
    1 Büyük Havuç
    Kornişon Turşu

  Mayonez için Malzemeler:
    1 yumurtanın sarısı
    sıvıyağ
    3-4 kaşık yoğurt
    1 küçük diş sarımsak
    Tuz

        Mayonezinin Yapılışı:
   Mayonez yapmak sabır ve güç ister bu yüzden biraz zorladı beni. Önce yumurtanın sarısı kaseye dökülür. Sıvıyağ "ÇOK" ince bir şekilde şişeden kaseye yavaş yavaş dökülür ve bir yandan da çırpılır. Bunu yapmak için birinden yardım almakta fayda var. Karışım 1 su bardağı kadar olunca yoğurt eklenir. (Yoğurdun katı kısmı kullanılır) Sarımsak da rendelenip eklenir ve birazcık da tuz ile mayonezimiz tamamlanmış olur. Sıra geldik malzemeleri haşlamaya.. Aslında malzemeleri çıkan mayoneze göre kendiniz ayarlarsanız daha iyi olur. Patatesler soyulur yıkanır ve küp küp doğranarak tavaya koyulur. Havuç da aynı şekilde küp küp doğranır ve tavaya koyulur. Bezelyeler de eklenir ve 1.5 su bardağı su koyularak ocağa alınır. Arada kontrol edilerek haşlanır. Sonra soğuması için tabağa boşaltılır. Soğuyunca mayonez dökülür. Veee hazııır. ^.^
                                                            
                                                                                                         



                                              αƒίуєt ΟŁSUή...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM YAZ;