15 Mayıs 2013 Çarşamba

Müslüman Bir Kızın Örtüsü



     Aslında müslüman bir kadın için dışarıda dar, süslü ve göz alıcı kıyafetler giymesi söz konusu bile olmamalı. Ancak maalesef bu günümüzde çok doğal karşılanan bir durum. Annem önceden başörtü takmayanlara ayıplayıcı gözlerle bakıldığını söylerdi. Şimdi ise zaman zaman bu küçümseyici bakışları üzerimizde hissedebiliyoruz. Tabii Allah rızasını istediğimiz için insanların değil Allah'ın bize nasıl baktığına önem veriyoruz inşallah.
    Sadece başörtüsü takmakla bitmiyor. Son zamanlarda başörtüsü takmak bir moda haline geldi. Öyle ki açıklarla aynı kıyafetleri giyebiliyorlar. Sadece başlarında bir bez parçası... Bunların bir kısmı moda olduğu için takıyor başörtüsünü, bir kısmı aile zorlaması.. Başörtülü olunca kendilerini açıkların yanında ezik hissediyorlar ve bu da onları son derece makyaj ve süslenmeye itiyor.Burada süslenmeye vurgu yapmak istiyorum. Süslenmek elbette sadece dar giymek ve makyaj yapmak değil. Biraz ayrıntılı bakacak olursak ne yazık ki başörtü örtenlerin çoğunun başında topuz var. Topuz yapmak insanların gözünde ne kadar basit bir şeymiş gibi görünse de aslında ciddi ve üzerinde durulması gereken bir konu. Peygamberimiz (s.a.v) hadisinde "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli çıplak bir takım kadınlar olacak,başlarının üstü deve hörgücü gibi olacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar"(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52) deniliyor. Hadisin tefsirinde ise topuz yapmanın cahiliye döneminden kalma bir adet olduğu açıklanıyor.
   Suçu sadece erkeklere atmak yerine biraz mantıklı düşünecek olursak topuz bir kızı güzel gösteriyor ve erkekler de bunun farkında. Peki biz süslendikten sonra erkeklerden namuslu olup bize bakmamalarını nasıl bekleyebiliriz?

4 yorum:

  1. Evet çok doğru, şimdilerde ortalıkta, başında bir bez parçası ile dolaşan bir sürü insan var.. Güzel bir yazı olmuş, inşallah herkes bu yazıdan bir ders çıkartabilir.. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın. Ellerine sağlık, bu devrin gerçekten de senin gibi ahireti düşünen insanlara ihtiyacı var. Başörtüsü o kadar farklı ve insanların aklını çelen bir şekilde anlatılıyor ki ülkemizde bir zaman yasaklanmaya kadar ilerlemişti. Son cümle biraz genel anlamda yazılmış Mesela ben namussuz olarak yaşamaktansa namusluca ölmeyi tercih ederim..(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Allah hepimize namusluca yaşamayı ve son nefesimizde de iman nasip etsin.

      Sil

YORUM YAZ;